США, Велика Британія та Канада розширили санкції проти росії

Всі новини

Дата

13 Чер 2024


США оголосили про розширення санкційного переліку проти рф, додавши до нього понад 30 фізичних осіб і понад 200 юридичних осіб. Санкції, зокрема, запровадили щодо Національного клірингового центру та Московської біржі.

 

Казначейство США націлене на архітектуру російської фінансової системи, яка була переорієнтована на сприяння інвестиціям в оборонну промисловість та придбання товарів, необхідних для продовження агресії проти України - заявили у Мінфіні США.

 

Британія слідом за США ввела масштабні санкції проти росії.

 

Загалом до списку санкційних обмежень було додано загалом ще 50 нових позицій, які торкнулись шести кораблів так званого «тіньового флоту». Під санкції потрапили: Московська біржа, Санкт-Петербурзька фондова біржа, Національний кліринговий центр, Національний розрахунковий депозитарій росії, «Ингосстрах».

 

Також під час Саміту G7 міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі оголосила про нові санкції Канади проти рф. До списку обмежень потрапили ВПК та низка російських ЗМІ.

 

Санкції стосуються фізичних та юридичних осіб, причетних до операцій з дезінформації та пропаганди. Вони також включають підприємства військово-промислового комплексу росії, які постачають ключові технології та електричні компоненти для підтримки військових зусиль росії.

 

Крім того, санкції націлені на організації, залучені в обхід санкцій, які полегшують доступ росії до санкційних товарів або доходів від нафти, проданої вище верхньої межі цін G7.

 

Джерело: Міністерство фінансів США, офіційний сайт Уряду Великої Британії, офіційний сайт уряду Канади