Великобританія припинила розслідування проти ймовірного ухилення Михайла Фрідмана від санкцій

Всі новини

Дата

16 Вер 2023


В грудні 2022 року відбувся обшук у маєтку Михайла Фрідмана в Лондоні. Британське національне агентство з боротьби зі злочинністю повідомляє, що під час рейду було  вилучено «цифрові пристрої та значну кількість готівки». Тоді його затримали за підозрою у відмиванні коштів, а згодом звільнили під заставу.

 

У свій на захист Фрідман повідомляє, що попередні кримінальні провадження проти нього досі не доведені. На судовому засідання у липні він всіляко оскаржував незаконність винесеного  рішення. Суд нещодавно все ж визнав, що ордер на обшук містив технічні помилки, тому наразі він недійсний, відповідно розслідування знаходиться замороженим до зʼясування обставин.

 

Проте розслідування для Фрідмана не закінчуються. СБУ продовжує вживати заходи для притягнення до відповідальності пособників війни проти України. 5 вересня правоохоронний орган висунув підозру у фінансуванні військових заводів рф. Серед них – «Тульський патронний завод», який виробляє набої, а також «Уральський оптико-механічний завод імені Яламова», де виробляють високотехнологічне обладнання для бойових літаків та вертольотів рф. Залучення коштів відбувається через російський  фінансово-інвестиційний консорціум «Альфа-Груп». Покарання - повна конфіскація майна та позбавлення волі до 8 років. На сьогодні Фрідман переховується за кордоном.

 

Нагадуємо, що санкції за злочинну діяльність проти України на Фрідмана наклали Великобританія, ЄС та США. 

 

Джерело: Bloomberg