На Кіпрі заарештували громадянина, що незаконно закуповував в США мікроелектроніку для російської армії

Всі новини

Дата

01 Вер 2023


26 серпня на Кіпрі заарештували злочинця із німецько-російським громадянством за порушення експортного контролю, контрабанду, шахрайство, відмивання грошей та їх подальшу передачу російським військовим.

 

33-річний Артур Петров, що проживав в росії та на Кіпрі намагався обійти експортний контроль США під час закупівлі американської мікроелектроніки. Він тривалий час брав участь у міжнародній мережі незаконних закупівель, що базується в росії, використовуючи підставні компанії для контрабанди поставок від американських дистриб’юторів мікроелектроніки військового призначення через країн-посередників, аби не вказувати кінцевого отримувача - росію. Закупівлю здійснював через свою компанію «Astrafteros Technokosmos LTD» на Кіпрі для виготовлення систем пожежного реагування. 

 

Петров разом із двома злочинцями працюють на ТОВ «Електроком ВПК» (Електроком), російського постачальника критичних електронних компонентів для виробників зброї та іншого обладнання для російської армії. Відомо, що вони закупили в американських дистриб’юторів електронних компонентів військового призначення на суму понад 225 тис. доларів США та відправили їх до росії.

 

В звʼязку із ситуацією, доступ до мережі закупівель мікроелектроніки США тимчасово припинений. А злочинцю загрожує покарання до 20 років позбавлення волі.

 

Джерело: Мінʼюст США