Кіпр не захищатиме тих, хто намагається обійти санкції проти Росії - президент

Всі новини

Дата

27 Кві 2023


Президент Кіпру Нікос Христодулідес заявив, що влада країни не потуратиме людям, які намагатимуться обійти європейські або американські санкції проти Росії.

 

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Euronews.

 

Христодулідес у вівторок провів засідання, присвячене питанню санкцій, і сказав, що мета всіх, хто брав у ньому участь, є спільною, тобто "ми зробимо все можливе, щоб не дозволити нікому заплямувати ім'я нашої країни".

 

Президент Кіпру зазначив, що до цього питання треба підходити як до можливості "раз і назавжди поставити крапку в цьому конкретному питанні. Ми не можемо продовжувати розмови".

 

На запитання, чи отримує уряд Кіпру інформацію від США і Великої Британії, Христодулідес відповів, що "коли буде щось більше, будьте впевнені, що я вас проінформую".

 

Він заявив, що зустріч надала можливість обмінятися думками з Асоціацією адвокатів  Комісією з ринку капіталу та Асоціацією бухгалтерів, і "ми всі згодні з тим, що не дозволимо нікому заплямувати ім'я нашої країни".

 

Президент сказав, що держава, уряд і приватний сектор дуже страждають від подібних ситуацій. "Тому ми готові, як тільки матимемо всі докази, зробити все необхідне з єдиною метою, про яку я вам сказав", – додав він.

 

Джерело: Європейська правда