У Великій Британії внесли поправку до законопроєкту, яка дозволить конфіскувати деякі активи підсанкційних осіб

Всі новини

Дата

10 Тра 2023


27 квітня 2023 року лорд Алтон з Ліверпуля, член спільної колегії Палати лордів Великобританії, вніс поправку до законопроекту про економічні злочини та корпоративну прозорість, щоб гарантувати можливість конфіскації деяких активів.

 

Поправка лорда Алтона має на меті накласти обов’язок розкривати кошти та економічні ресурси та дозволити повернення активів відповідно до закону про доходи від злочинних операцій у випадках, коли було навмисне приховування активів.

 

Поправка лорда Алтона вимагатиме від усіх визначених осіб декларувати будь-які активи, які вони контролюють у Великобританії.

 

Крім того, від цих осіб також вимагатиметься надати перелік активів, які вони мали протягом шести місяців до визначення. За словами лорда Алтона, «нерозкриття цих активів протягом визначеного терміну буде криміналізовано як форма ухилення від санкцій. Як наслідок,такі активи можуть бути конфісковані за допомогою чинних процедур.

 

Обґрунтовуючи необхідність внесення поправки, лорд Алтон посилався на кілька недавніх випадків, коли підсанкційні особи так чи інакше приховували свої активи, щоб уникнути на них санкцій. Лорд Алтон зазначив, що «уряд наклав санкції на майже 1500 осіб, у тому числі 120 олігархів із статками понад 140 мільярдів фунтів стерлінгів. Однак, щоб показати це в перспективі, OFSI повідомляє, що загалом лише 18 мільярдів фунтів стерлінгів активів, пов’язаних з російським режимом, було заморожено з початку війни.

Джерело: Forbes