Трьох росіян заарештували в Нью-Йорку за перевезення компонентів зброї в обхід санкцій

Всі новини

Дата

01 Лис 2023


Чоловік і жінка, обидва громадяни росії й Канади, були заарештовані разом із їхнім ймовірним партнером, який має російсько-таджицьке громадянство.

 

Їх звинувачують у реалізації схем глобальних закупівель від імені російських організацій, які потрапили під санкції, включно з компаніями, афілійованими з російськими військовими. Деякі електронні компоненти, які постачали обвинувачені, були знайдені в конфіскованих російських платформах зброї та радіотехнічному обладнанні в Україні. 

 

Спеціальний агент Департаменту внутрішньої безпеки США повідомив про звинувачення у відправці до росії понад 300 партій заборонених предметів на суму близько 7 мільйонів доларів, повідомив спеціальний агент Департаменту внутрішньої безпеки США.

 

«Як стверджується, обвинувачені ухилялися від санкцій, доставляючи в росію обладнання, життєво важливе для їхніх систем високоточної зброї, деякі з яких використовувалися на полі бою в Україні», — заявив прокурор США Піс. «Особи та компанії у Східному окрузі повинні знати, що наш Офіс використовуватиме всі доступні інструменти для переслідування тих, хто ухиляється від санкцій, щоб допомогти ворожим державам».

 

Прокурор США Піс подякував митній службі та прикордонній службі США та Управлінню міжнародних справ Міністерства юстиції за їхню цінну допомогу в розслідуванні.

 

Джерело: Прокуратура Східного округу Нью-Йорка, США