Колишній нафтовий бізнесмен та близький партнер Абрамовича, Євген Швідлер програв справу у застосуванні санкцій у суді Великобританії

Всі новини

Дата

19 Сер 2023


18 серпня у Високому суді Лондона, мільярдер Євген Швідлер програв спробу оскарження санкцій на свої активи, серед яких 2 приватні літаки. Суд публічно конфіскував транспортні засоби та передав їх уряду Великої Британії в рамках демонстрації жорстких заходів проти російських олігархів та причетних до війни в Україні осіб. Уряд прокоментував, що у випадку ухвалення такого рішення і надалі, це практично унеможливлює будь-яку особу, на яку накладено санкції Міністром закордонних справ подавати апеляцію на накладення санкцій. 

 

Британський суд посилається на посаду Швідлера як директора зареєстрованого в Лондоні сталеливарного підприємства Evraz та зв’язки з російською нафтовою компанією “Сибнефть”, що була продана Абрамовичу в 2005 році. Після винесеного рішення, адвокат Швідлера Майкл О'Кейн заявив, що його клієнт продовжить оскарження конфіскації. Адже вони не знаходять партнерство з Абрамовичем достатньою підставою для запровадження санкцій. 

 

Нагадуємо, що позов Швідлера про звільнення активів з-під санкцій є першою справою, що потрапила до Високого суду Великобританії за участі приватної особи та стала викликом для британської санкційної політики. Власники підсанкційних активів всіляко намагаються знайти підстави для оскарження таких рішень у суді, зокрема  Абрамович, який окремо оскаржує санкції ЄС. 

 

Джерело: Reuters